Вечір пам'яті Тараса Шевченка відбудеться у Будинку звукозапису Українського радіо — Українське радіо

У понеділок, 22 травня, у Великій концертній студії Будинку звукозапису Українського радіо відбудеться вечір пам’яті Тараса Григоровича Шевченка.

Захід присвячено 156-ї річниці перепоховання Кобзаря на Чернечій (нині Тарасовій) горі в Каневі. Організатори – ПАТ НСТУ філія «Центральна дирекція «Українське радіо», Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, Мала академія наук.

Звучатиме поезія Тараса Шевченка у виконанні народних артистів України Наталі Сумської та Петра Панчука. Кобзар Василь Нечепа, Академічний хор Національної суспільної телерадіокомпанії України (художній керівник та головний диригент, заслужена артистка Юлія Ткач), солісти Людмила Горностаєва, читці Анна Гримуд та Віктор Давіденко, та народний ансамбль «Стожари» м. Григоріопіль Спілки українців Придністров’я виконають пісні на слова Шевченка та українські народні пісні.

До радіослухачів звернеться відомий вчений-шевченкознавець із Москви, лауреат Шевченківської премії Юрій Барабаш.

Ведучі вечора – літературознавці: академік НАН України, директор Інституту літератури ім. Т.Г. Шевченка Микола Жулинський та заступник директора Інституту літератури Cергій Гальченко.

Початок – 17-00, 22 травня, за адресою: Велика концертна студія Будинку звукозапису Українського радіо (м. Київ, вул. Л. Первомайського, 5 а).

Нагадаємо,  156 років тому дозволу російської влади на перевезення праху Кобзаря в Україну домоглася українська громада Санкт-Петербурга. Найближчі друзі Шевченка – художник Григорій Честахівський та Олександр Лазаревський супроводжували домовину шляхом до Києва. У церкві Різдва Христового на Подолі відбулося відспівування при великому зібранні киян. Місце для поховання на Чернечій горі було обрано, згідно з побажаннями самого Шевченка, який ще за життя мріяв про «тихе пристанище і спокій коло Канева».

 

Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення
music rev
Журнал
Газета
Українське радіо
фотограф художник, дизайнер